Pass på hunden i sommervarmen

Publisert 19.05.2018

Sommer og sol er deilig, men for våre firbente pelskledde venner kan det fort bli i meste laget. Hunder må ha alltid ha tilgang til skygge og vann på sommeren.    

Mange hunder sliter med varmen om sommeren

Om sommeren syns mange hunder det blir i varmeste laget. Ofte er det ikke mye som skal til for å gjøre hunden mer komfortabel. 

Sommer og sol er deilig, men for våre firbente pelskledde venner kan det fort bli i meste laget. Hunder må ha alltid ha tilgang til skygge og vann på sommeren.    

De fleste vet at å la hunden sitte igjen alene i bilen på sommeren kan få dødelig og tragisk utfall. Likevel skjer det år etter år. 

Best hjemme på varme dager

Skal du ut og kjøre en sommerdag, så la hunden være hjemme eller la noen være i bilen sammen med hunden slik at hunden kan luftes etter behov. Tilby også rikelig med vann. Du kan lese mer om hund i varm bil her

Skal hunden være alene hjemme så sørg for rikelig med friskt vann samt god nok lufting med sirkulasjon. Legg gjerne noen isbiter i vannet for å holde det kjølig.

altEt barnebasseng kan gi sårt tiltrengt avkjøling for varme labber.

Unngå overoppheting

Hunder svetter gjennom potene samt regulerer kroppstemperaturen ved pesing. Mange synes derfor det er deilig å vasse i vann for å kjøle seg ned. Et lite barnebasseng kan gi sårt tiltrengt avkjøling for varme labber. Legg gjerne turen innom et vann slik at hunden kan vasse eller få seg en deilig svømmetur.  

Noen dyrebutikker selger ulike typer kjølematter som kan brukes både hjemme og i bilen, og mange hunder setter pris på en slik matte. Du kan også legge et fuktig håndkle over hunden hvis det er veldig varmt. For noen langhårede hunder kan det være en god idé å klippe deler av pelsen.

Asfalt kan bli veldig varm

Asfalt kan bli svært varm i sola, så forsøk å unngå asfalt på de varmeste dagene. Annet underlag kan også bli ubehagelig varmt. Legg hånden din på bakken og kjenn etter noen sekunder for å forsikre deg om at ikke underlaget er for varmt for utsatte hundepoter.

Husk vann

Dyrevernalliansen anbefaler ikke å ta med hunden på stranden på de varmeste dagene. Må du likevel ha med hunden i parken eller på stranden er det viktig å sørge for skygge, samt rikelig med vann. Ha med ekstra vann til hunden samt vannskål, som hunden har fri tilgang til hele dagen. Flere dyrebutikker selger sammenleggbare vannskåler som er praktiske å ta med seg. Hvis du bader med hunden i sjøen er det viktig å dusje hunden godt etterpå slik at all salt går ut av pelsen.

Ikke overanstreng hunden

Pass på å ikke overanstrenge hunden på varme dager. Eldre hunder og valper er spesielt utsatt. Modifiser tempo på trening og tur. Legg turen gjerne tidlig om morgenen eller på kvelden, gjerne innom et vann. 

Heteslag hos hund

Er du uheldig og hunden får heteslag, må den gradvis avkjøles med vann (ikke iskaldt). Symptomer på heteslag er pesing, sikling, slapphet, forvirring, apati og rask puls. Mage, ører og poter bør kjøles ned. Ta også en tur til veterinær når hunden er kjølt ned for å være sikker på at hunden ikke har fått varige skader.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!