Vet du hvorfor familien min oppfører seg rart?

Publisert 18.01.2019

Menneskene jeg bor hos nå, er ikke som noen andre jeg har møtt. Jeg lurer på om det er noe galt med dem.

Hund nært hold

Millie lurer på om det er noe galt med familien hennes.

Menneskene jeg bor hos nå, er ikke som noen andre jeg har møtt. Jeg lurer på om det er noe galt med dem.

For en stund siden flyttet jeg til menneskene jeg bor hos nå. De første dagene etter flyttingen, visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Det var ingen som sa hvor det var lov å gå. Hver gang jeg gikk inn i et nytt rom, var jeg redd det skulle gjøre vondt. 

Etter noen dager forstod jeg at jeg hadde lov til å gå overalt i huset. Jeg fikk til og med lov å sove inne om natta! Det syns jeg er det rareste med de jeg bor hos nå. Jeg liker det veldig godt, for det var kaldt og ganske skummelt å sove ute alene.

Akkurat da jeg begynte å føle meg trygg, tok de meg med til et skummelt sted. Der luktet det veldig rart, og det var andre redde hunder der. En dame med hvit frakk stakk meg i nakken! Noe sånt har jeg aldri opplevd før. Nå kaller de meg chipmerket, og sier at dette er mitt hjem for alltid. Kan det være sant?

Jeg har to skåler på kjøkkenet. Den ene er det vann i, hele tiden! Den andre får jeg mat i hver eneste dag. Jeg spiser så fort jeg klarer, for det er ikke sikkert det alltid kommer til å være sånn, det vet jeg godt.

Når menneskene jeg bor hos går mot meg, kryper jeg sammen og gjør meg så liten jeg kan. Hos denne familien fungerer det, for de har ikke gjort noen ting som har gjort vondt ennå. De bare kommer bort for å kose med meg eller spørre om jeg vil leke. Det må være noe galt med disse menneskene!

De tar meg til og med ut på tur flere ganger om dagen. Jeg har sett en del andre hunder nå, og de fleste av dem virker ikke som vet at mennesker skal være farlige. Det ser ut som de også har fått rare, snille familier. Kanskje det var de jeg bodde hos før det var noe galt med?  

Jeg håper jeg får lov å bo her jeg er nå resten av livet. Tenk om alle hunder fikk bo hos snille mennesker!

Ja, tenk om det? Denne historien illustrerer at mange hunder dessverre opplever vold og vanskjøtsel. Sammen med våre faddere og givere jobber vi i Dyrevernalliansen for at alle hunder skal få bo hos snille mennesker. Vi har allerede fått gjennomslag for et forbud mot å utøve vold mot dyr. Fremtiden skaper vi sammen. 

Vil du være med? For 5 kroner dagen styrker du dyrs rettsvern og hjelper dyrene å få et slagkraftig dyrepoliti over hele landet. Slik kan vi gi flest mulig hunder trygge hjem. Bli fadder i Dyrevernalliansen i dag!

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!