Dyrevernalliansen utlover dusør

Publisert 18.09.2019

En ung katt kom hjem stygt mishandlet, en annen katt ble funnet halshugget. I tillegg har flere andre katter i området rundt Lillestrøm forsvunnet den siste tiden. Dyrevernalliansen utlover dusør på 10.000 kr for opplysninger som gjør at saken blir oppklart.

Søt katt kikker i kameraet
Foto: Adobestock

En ung katt kom hjem stygt mishandlet, en annen katt ble funnet halshugget. I tillegg har flere andre katter i området rundt Lillestrøm forsvunnet den siste tiden. Dyrevernalliansen utlover dusør på 10.000 kr for opplysninger som gjør at saken blir oppklart.

Dagbladet meldte om det grusomme funnet 23.september. Kattungen Tigern kom hjem med omfattende stikkskader i hodet og ryggen, flere dislokasjoner i halen og revnet hud rundt hele endetarmsåpningen. Skadene var så store at kattungen måtte avlives. Veterinærene på Lillestrøm Dyreklinikk utelukker at det skyldes en påkjørsel, ulykke eller et dyreangrep.

Tigern er ikke den eneste katten som har blitt påført alvorlige skader i området. I slutten av august ble katten Trixie funnet halshugget 60 meter fra sitt eget hjem på Skjetten. I tillegg er 31 katter meldt savnet i områdene rundt Lillestrøm, Fjerdingby og Skårer i det siste.

Dyrekrimgruppen (dyrepolitiet) i Øst politidistrikt etterforsker saken, og utelukker ikke at det er en sammenheng mellom kattene som har blitt mishandlet i området. Dyrevernalliansen er glade for at politiet etterforsker saken. 
– Det er liten tvil om at disse grusomme skadene er påført kattene med overlegg. Når det i tillegg forsvinner så mange katter i området, så er dette svært alvorlig og det er viktig at saken blir oppklart, sier kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen, Kaja Efskind.

Det er foreløpig få tekniske spor i saken. Publikum bes være oppmerksom på mistenkelig oppførsel, både i det aktuelle området og også på sosiale medier.
– Kanskje er det noen som skryter på seg mishandlingen i sosiale medier, eller legger ut mistenkelige bilder. Vi er i kontakt med politiet, og alle tips vil bli gitt videre til etterforsker av saken, sier Efskind.

Strafferammen for dyremishandling er på ett års fengsel og tre år ved grove lovbrudd. Mishandlingen av Tigern har mest sannsynlig funnet sted på Fjerdingby – i nærheten av Fjerdingbykrysset – en gang mellom klokka 06.10 og 16.30 torsdag 19. september.
– Nå håper vi at publikum som vet noe, melder fra. Personen eller personene som har gjort dette kan være en fare for andre dyr og også for mennesker, påpeker Efskind.

Alle tips som kommer inn og kan ha verdi, vil bli gitt videre til politiet. Du kan tipse anonymt.

Dyrevernalliansens dusørfond er opprettet for å hjelpe politiet å oppklare flere dyremishandlingssaker. Dyrevernalliansen roser dyrekrimgruppen i Øst politidistrikt for å ta denne saken alvorlig.
– Dette er en svært positiv utvikling, hvor kriminalitet mot dyr endelig blir tatt på alvor.

Publikum som har tips i saken kan sende dem til: tips@dyrevern.no

For kommentarer i saken kontakt: Kommunikasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind på mob. 98 61 33 40

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!