Mote med pels

Pels selges fortsatt i enkelte butikker. Enkelte motekjeder og -merker nekter å slutte med ekte pels. Andre nekter etter gjentatte henvendelser å redegjøre for sine holdninger. Du kan hjelpe dyrene å påvirke dem!

Pels selges fortsatt i enkelte butikker. Enkelte motekjeder og -merker nekter å slutte med ekte pels. Andre nekter etter gjentatte henvendelser å redegjøre for sine holdninger. Du kan hjelpe dyrene å påvirke dem!

Dyrevernalliansen mener at du som forbruker har krav på å vite hvilke standpunkt butikker, kjedebutikker og merker har til bruk av ekte pels.

Motebutikker som selger ekte pels bør oppfordres til å slutte med det. De som ikke vil ta stilling eller ikke vil svare, bør oppfordres til å ta et standpunkt.

Du kan hjelpe dyrene

Send en e-post til butikken og fortell at du håper de vil vedta å slutte med ekte pels i sortimentet.

Skriv høflig – husk at du opptrer på vegne av dyrene!

Store deler av mote-Norge har allerede tatt standpunkt, og sluttet å selge ekte pels.

De som selger pels eller ikke vil svare:

Aspeli *
Bertoni *
Bitte Kai Rand [9]
Bogerud [8]
Brandstad *
By Malene Birger  [3]
b.young [19]
Canada Goose [13]
Deguy *
Design Forum *
dna [5]
Eurosko [5]
Ferner Jacobsen *
Floyd [16]
Follestad *
Fornarina *
Fransa [20]
Fretex [2]
Gudrun Sjödén *
Høyer *
Kamikaze *
Kello *
Lacoste *
Lilly P [14]
Morgan de toi *
Mph [4]
Newline [16]
Norrøna [6]
PM Personlig Mote [1]
Ricco Vero [15]
Rock & Republic [7]
Shoe Lounge [21]
Sisley *
Staff [17]
Zenon [10]

Oppgir at de "ikke vil stå på noen liste":

Sand [11]
For Men [12]
For Women [12]

  Vis kilder

* Dyrevernalliansen har etter gjentatte henvendelser ikke oppnådd svar på om denne aktøren selger ekte pels eller ikke.

 1. PM Retail AS, "Når det gjelder ekte pels, bruker vi dette på utvalgte produkter..." Lyngstad, K., e-mail til Dyrevernalliansen, 26. mars 2012.
 2. Fretex, "Fretex velger (...) å fortsatt selge brukt pels i sine butikker." Risan, J., brev til Dyrevernalliansen, 29. september 2004.
 3. IC Companys,"By Malene Birger’ is only partially owned and as such, even before the changes, the fur policy did not apply to this brand.  By Malene Birger uses fur to a limited extent in their products, primarily in the form of trimming for dresses or accessories." IC Companys: No more fur in own brands, pressemelding 5. mai 2008. 
 4. Mph har per epost bekreftet til Dyrevernalliansen at de selger ekte pels: "Vi er ikke motstandere av pels men gjør det vi kan for å unngå at vi selger pels vi ikke vet hvor er i fra". 9. juli 2013.
 5. Eurosko Norge AS (inkluderer dna) har per telefon bekreftet til Dyrevernalliansen at de selger selskinn. 26. juni 2013.
 6. Norrøna, "Vi har et produkt med pels og det er vårt Coyote skinn..." Jørgensen, J., e-mail til Dyrevernalliansen 30. mars 2007.
 7. Rock & Republic, "...I cannot give out our company details..." Castaneda, J., e-mail til Dyrevernalliansen 21. mars 2007.
 8. Bogerud, "Vi fører ikke pels i våre butikker. Det har aldri vært aktuellt for oss å føre pels. Men vi har ikke på nåværende tidspunkt tatt en avgjørelse på om vi kan selge pels." Garden, O., e-mail til Dyrevernalliansen, 27. februar 2007.
 9. Bitte Kai Rand, "Vi bruger ikke rigtig pels i vore kollektioner, men jeg må tilstå at det ikke er p.gr.a. en bevidst politik !" Rand, M., e-mail til Dyrevernalliansen, 4. desember 2008.
 10. Zenon, "Nej det kan vi inte garantera…" Sellin, O., e-mail til Dyrevernalliansen, 26. mars 2009.
 11. Sand har en pelsfri policy, men skriver i e-mail til Anima at de ikke ønsker å gå ut med dette offentlig, januar 2008.
 12. Ekjord, P., "Vi bestreber oss på å være pelsfrie, men noen garanti kan jeg ikke gi.", e-mail til Dyrevernalliasnen, 17. februar 2010. 
 13. Canada Goose, "Canada Goose policy on the humane treatment of animals". Lesedato 17.august 2010
 14. Lilly P har per e-post bekreftet at de selger ekte pels fra noen av merkene de fører. 13. juni 2013.
 15. Ricco Vero,"Som meddelt dere i tideligere e-mailer har vi ikke gjort endringer i vår policy vedr salg av pels fra sau, geit og kanin i våre butikker. Produkter der dette er brukt kan tidvis finnes i våre kolleksjoner." E-post fra K. Kvamme, 1. november 2010.
 16. Floyd har per telefon bekreftet til Dyrevernalliansen at de selger kaninpels, og hevdet at dette er fra "kjøttproduserende dyr". Newline er et merke eid av Floyd.
 17. Forteller i mail til Dyrevernalliansen at de har gått tilbake på pelsfri policy, fordi de ikke ser den store forskjellen på å selge skinn og pels. 5. januar 2012.
 18.  
 19. b.young-butikkene skal ha pelsfri policy, men gjentatte tilbakemeldinger fra norske forbrukere viser at enkeltbutikker fremdeles selger ekte pels.
 20. Fransa-butikkene skal ha pelsfri policy, men gjentatte tilbakemeldinger fra norske forbrukere viser at enkeltbutikker fremdeles selger ekte pels.
 21. Lien, S., Shoe Lounge, e-mail til Dyrevernalliansen, 24. mars 2014.

Et dyr som lider er hjelpeløst uten mennesker som nettopp deg.

Gi en gave eller bli medlem i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli medlem

Jeg vil hjelpe dyrene i et år for bare 350 kr!